Implicați și plini de idei. Așa sunt tinerii din Drochia care au învățat să participe eficient în procesele de co-management. Întâlnirile săptămânile în cadrul proiectului „Capacitarea organizațiilor locale de tineret din Moldova faza II” au devenit printre cele mai atractive activități pentru adolescenți.
„Mi-a fost foarte de ajutor această informație, pentru că știu că părerea mea este importantă și poate să facă o schimbare în localitatea mea. M-a informat despre faptul că se fac așa acțiuni și procese în localitate”, spune tânăra.
Tinerii au aflat despre importanța comisiilor de co-management, care sunt un instrument esențial în viața de zi cu zi a unei societăți.
„Eu împreună cu echipa mea am elaborat și am căutat instrumente cu care putem reclama lucrul făcut. Tema noastră a fost despre construirea unui parc în oraș și noi trebuia să căutăm căi de a declara lucrul dat.”
„Vocea tinerilor ar trebui să fie auzită. În zilele noastre, foarte multe APL-uri, organizații refuză atunci când tinerii vin cu idei de a organiza festivaluri și cer ajutor pentru partea bugetară sau asigurarea locației unde va avea loc. Multe APL-uri sau organizații ne refuză.”
„Noi, ca adolescenți suntem bucuroși să conlucrăm cu persoanele de vârsta a treia, iar ei, în sfârșit, ne aud și, într-un fel, le schimbăm modul de gândire și modul de a-și expune și ei părerea. Astfel, soluționăm problemele mult mai rapid”, susțin adolescenții.
Proiectul „Capacitarea organizațiilor locale de tineret din Moldova faza II”, este implementat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova, în parteneriat cu Consiliul Național al Tineretului din Danemarca, cu suportul financiar al New Democracy Fund.
„Am desfășurat astăzi o activitate cu participarea tinerilor, în legătură cu comisiile de co-management, importanța acestora și despre necesitatea de a fi instituite la nivel de comunitate. Am abordat subiectul prin care poate fi crescut impactul acestora și modul în care populația poate să afle mai multă informație despre ce sunt comisiile de co-management, care sunt atribuțiile și, de fapt, de ce sunt importante la nivel de administrație publică locală de nivelul doi”, declară managerul de proiect, Stas Cebotari.
Activitățile în cadrul proiectului se desfășoară în incinta bibliotecii publice locale „Iulian Filip” din orașul Drochia.